Powered By Blogger

vineri, 20 mai 2011

Şi eu citesc „CLICK”


 
Pentru informarea zilnică vizionez programele TV, citesc publicaţiile locale, dar şi cele centrale : Jurnalul Naţional, România liberă, Adevărul (mai ales pe cel de seară), Gândul, însă citesc şi Click şi am să vă spun de ce :
Acest cotidian naţional informează cititorii cu ştiri, articole, reportaje din aproape toate domeniile cu preponderenţă întâmplări şi fapte mondene spre deliciul multora.
Bine structurat pe pagini şi rubrici, ziarul evidenţiază principalele fapte şi evenimente la zi din care se remarcă "Scrisorile pamflet" ale lui George Stanca, paginile de sport, de sănătate cât şi ştirile de pe glob, de pe ultima pagină.
Jurnaliştii surprind cu promptitudine evenimentele politice, în miezul cărora se află şi le prezintă în ştiri proprii (ex. Moartea lui Osama Bin Laden) iar în paginile de sport se consemnează pe lângă etapele şi clasamente din fotbal, la zi, nu se omite nici viaţa personală a fotbaliştilor şi mai ales a conducătorilor de club.
Dacă fotbalul ocupă cea mai mare parte a rubricilor, nu se neglijează nici celelalte sporturi de performanţă.
Paginile ce se referă la sănătate sunt de un real folos cititorilor pentru diversitatea articolelor şi recomandărilor ce la prezintă aproape în fiecare zi.
Apreciez, de asemenea, densitatea şi diversitatea articolelor şi ştirilor economico-sociale, sunt îndrumari elementare pentru toate mediile de cititori.
Sunt acceptabile şi unele evenimente mondene (căsătorii, divorţuri).  
Însă... menţinerea unor fapte minore numere şi numere de ziare, zile întregi despre divorţul Oanei sau lupta pentru câştigarea Irinei Columbeanu este supărătoare, chiar enervantă ...
Indiferent dacă unora le plac articolele sau fotografiile ... „fierbinţi”... uneori acestea sunt de-a dreptul dizgraţioase, care nu fac cinste şi nu trebuie să aibă o asemenea publicitate, mai ales într-un cotidian cu aproape două sute de mii de exemplare. Este, cred eu, nociv moralei noastre actuale ş-aşa bolnavă şi încolţitî din mai toate mijloacele de informare.
Dacă tuturor ziariştilor, nu mai vorbesc de cititori, le place poza de pe ultima pagină a publicaţiei din 03.05.2011, eu am rezerve serioase cu privire la asemenea fotografii ori titluri de primă pagină : „Sunt bună la sex”, „Am stat în patru labe”...  şi alte asemenea materiale crează mai multă silă decât incitare.
Nu sunt ascet, sunt om normal care ar vrea să vadă în „Click” fotografii cu nuduri graţioase, chiar artistice...
...Mi-am exprimat opinia pentru că citesc acest ziar şi vreau să-l citesc cu plăcere...
În rest, numai bine....
                                                                               Iosif Şerb